Sponsoren

ANBI STATUS

De Stichting SCH 236 Noorster terug op Scheveningen is door de Belastingdienst aangewezen als een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Giften en erfstellingen die de Stichting verkrijgt zijn daardoor vrijgesteld van de erf- en schenkbelasting. Het gehele verkregen bedrag kan zodoende aan de restauratie van de SCH 236 of de exploitatie van het schip als museumlogger worden besteed.

Voor giften aan de Stichting geldt dat deze aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting en de vennootschapsbelasting. Omdat de Stichting is aangewezen als culturele ANBI geldt voor de inkomstenbelasting een extra aftrek van 25% zodat 125% van de gift ten laste van uw inkomen kan worden gebracht. Voor bedrijven die onder de vennootschapsbelasting vallen geldt een extra aftrek van 50% zodat 150% van de gift ten laste van de winst kan worden gebracht.

Er gelden diverse voorwaarden, drempelbedragen en maxima die u kunt vinden op de site van de Belastingdienst of die u kunt opvragen via de belastingtelefoon. Hier kunt u de gegevens vinden die u nodig hebt om te kunnen bepalen of uw gift aftrekbaar is.
De regeling voor giftenaftrek geeft u de kans een gift aan de Stichting  te doen die voor de Stichting meer opbrengt dan het bedrag dat u netto schenkt.


logo stichting intiatief op scheveningen
logo rabobank
logo macdonald
logo gemeente den haag
logo boeg
logo fonds 1818